2016. nov 08.

10 fárasztó kérdés a várandósság alatt

írta: Borsó Anyu
10 fárasztó kérdés a várandósság alatt

donttouch.jpg

 

A pocakod gömbölyödésével özönleni kezdenek a fárasztóbbnál fárasztóbb kérdések. És hála ennek a kis cuki hormonháborúnak amit átélsz, még mélyebben érintenek meg ezek a szuper kis beszólások. Oooo, és ez bizony így is marad. Onnantól ugyanis, hogy megneszelik a pocaklakót már nem lesz megállás. Se a várandósság, se a szülés, pláne nem a gyereknevelés nem magánügy. Közügy. Úgyhogy vértezd fel magad. 

A lista szerkesztés alatt, várom a jobbnál jobb kérdéseket, mondatokat tőletek is.

 

  1. Becsúszott?
    Lévén mi nem voltunk házasok, milliószor hallottuk ezt a mondatot. Jajj, de nem ám közeli barátoktól. Neem, a lehető legérdektelenebb kolléga, ezer éve nem látott rokon kérdezett rá ilyen bájosan. Mi közük? Nem, nem csúszott be, de ha úgy lenne? Finoman szólva sem érzik mennyi az a két lépés. Egyébként erre lett egy jó mondatunk: "Be! És olyan jó volt, hogy ki se vettük."

  2. Mi meg vettünk lakást a belvárosban!
    Na mondjuk azért itt elakadt bennem a szó. Gondolkodtam, hogy megjegyzem, hogy az jó, mert az biztos kevésbé lesz büdös kaja után.... de aztán csak gratuláltam.

  3. Nem félsz a szüléstől?
    Szerinted!? A bogaraktól is félek, pedig egy ideje tudom, hogy nem esznek meg reggelire. Hát hogy a viharba ne félnél a szüléstől. Egyébként mentségükre szóljon, hogy ezt nem a gyerekes anyukák szokták kérdezni....

  4. Nem fáj ám annyira!
    Jajj, ez nagyon cuki, ez a fenti ellentéte. Főleg, hogy ezt több alkalommal hallottam pasitól. Aha, édes vagy, nem fog fájni. Hogy csak a Jóbarátok Carolját idézzem: "Nem Neked kell egy csirkét kitolnod az orrodon". Hát ja. És akkor még nem beszéltünk a férfi nátháról.

  5. És lesz tesó?
    Ez komoly....? 

  6. Dagad már a lábad?
    Hát ettől kész voltam... Ezt komolyan mondom úton útfélen mindenki megkérdezte. Értem én, nyáron szültem, adja magát, hogy a lábam a 400-szorosára nő, de nem lehetne valami mást kérdezni? Például, hogy kérek-e egy fagyit? Igen, kérek.

  7. Uuuuu, és nem lesz második neve is? Tudod, hátha nem szereti majd ezt.
    Mi egy elég ritka nevet választottunk, és már kezdtem megszokni, hogy az emberek meredten bámulnak a név hallatán. Hovatovább a bájosan érdeklődő boltos néni, amikor meghallotta a fiam nevét, többet nem állt szóba velem - komolyan! Na de ez a kérdés... 

  8. Mennyit híztál?
    Rövid válasz: És Neked mekkora..?

  9. Megfoghatom?
    Persze, 10 éve nem találkoztunk, de légyszi taperold a hasam... Na jó, de ő legalább megkérdezte.

  10. Most pihenj, később már úgy sem fogsz tudni. 
    Miért? Ki lehet pihenni magunkat előre?

 

Szóval kicsit néha lehetne gondolkodni, mielőtt kérdezünk. Nem érdemes hergelni a kismamát. Tényleg nem :D

Szólj hozzá

terhesség kérdések babavárás várandósság